Ane Ramløse - Professionel sangindervisning

Sangundervisning

Referencer

Jeg har været rigtig glad for at have Ane som sanglærer, for jeg går altid fra undervisningen inspireret og i opløftet humør med en tro på mine egne evner og muligheder for fremtiden Ane har en særlig evne til at støtte og fokusere på mig som den jeg er, og udfordre mig lige over det jeg behersker. Det giver en positiv motivation og sangmæssig udvikling og fylder mig op personligt og musikalsk - og det er meget dejligt. Derudover er Ane også lidt af en "stemmenørd"! Jeg har lært diverse afspændingsøvelser for stemmen, fået viden om stemmens anatomi og er blevet udfordret med bl.a. musikteori, rytmik, improvisation og hørelære. Jeg har tillige fået feedback på min egen musik og tips til, hvordan jeg kan få den til at leve mere.
Så Ane er både en meget bred og meget kompetent sanglærer, og det føles trygt, grundigt og rigtigt for mig, at komme hele vejen rundt. Hun er den bedste sanglærer, jeg har haft! Og jeg har prøvet en del.
Natasja Skov


Da jeg for et halvt års tid siden henvendte mig til Ane, var det fordi jeg endelig havde gjort alvor af et gammelt ønske om at genoptage min korsang. Her opdagede jeg til min skræk, at min stemme slet ikke kunne, hvad jeg var vant til. Den lukkede helt af, især på de høje toner (jeg har altid været 1. sopran). En halslæge frikendte stemmebåndene, så det måtte enten være alder eller manglende træning. Ane lovede at gøre et forsøg, og det er  lykkedes over al forventning. Efter at vi har arbejdet med åndedræt, lydteknik og den fysiske understøttelse af stemmen, er jeg tilbage til min gamle standard. Jeg kan igen tage de høje soprantoner, og oven i købet flere af de dybe. Det er vigtigt at have bunden med, siger Ane.
Det har været en fantastisk oplevelse at genvinde , hvad man troede var mistet.
Hanne Smidt


"Jeg har i flere perioder på konservatoriet haft Ane som hovedfagslærer, og det har været generelt for sangtimerne, at jeg altid er gået inspireret derfra. Hun gør det overskueligt og sjovt at lave stemmetræning og giver mig lyst til at afprøve min stemmes mange musikalske udtryk.Jeg er blevet langt mere bevidst om kroppen som afsæt for den musikalske helhed, og rent teknisk kan jeg nu selv være med til at "bestemme" hvordan min stemme har det. Hvis den ikke lige er i topform, så har jeg midlerne til at få den igang igen. Ane har også i høj grad været med til at udvide min musikalske horisont, da hun har præsenteret mig for en masse sangere og musik, som jeg ikke havde kendskab til. Det var en øre-åbner og har givet mig stor lyst til fortsat at søge videre på egen hånd".
Linda Krogsgaard, uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium med rytmisk sang som hovedfag.


Vi kontaktede Ane Ramløse for at få hendes hjælp til at indøve et gospelnummer med konfirmanderne og få hjælp at synge salmerne. Anes store pædagogiske sans og musikforståelse var helt afgørende for at denne workshop blev en kæmpesucces. Hun skabte en stemning af livsglæde og fællesskab hvor alle følte sig inddraget. Holdene er enige om at de meget gerne vil have besøg af Ane igen og flere ønsker at tilmelde sig lokalt gospelkor. Personligt har jeg fundet samarbejdet med Ane befriende afslappet og samtidigt fantastisk professionelt, hvor hun viser en inspirerende imødekommenhed overfor tanker og ideer. Stor ros.
Susanne Føns Lomholt, sognepræst i Karlebo Sogn.


"Efter at være begyndt hos Ane mærkede jeg meget hurtigt en stor ændring mht. mit stemmemæssige overskud. Bare det at jeg fik lært nogle grundlæggende tekniske ting, gjorde at jeg ikke længere anstrengte stemmen . Jeg har selvfølgelig meget at lære endnu, men Ane motiverer mig netop i høj grad til knokle på. Undervisningen har faktisk været noget af en aha- oplevelse. Jeg havde sat mig fast på at min stemme lød på en bestemt måde, men faktum er, at jeg kun brugte en lille del af de mange udtryk som jeg indeholder. Så kort sagt er hele min opfattelse af stemmen som instrument og udtryksmiddel blevet kraftigt udvidet. Desuden er det superfedt for mig at kunne komme med de sange, jeg selv skriver og få gode råd og kommentarer, både sangteknisk og -skrivningsmæssigt."
Mathias Madsen, sangskriver og forsanger i rockband.


" Vi har arbejdet en del med den musik jeg synger i mit bluesrockband. Her havde jeg store problemer med træthed i stemmen. Det var da noget af en befrielse at finde ud af, at grunden til problemet ikke var min stemme, men at sangene lå alt for lyst til min mørke stemme. Vi har prøvet og prøver stadig mange forskellige sange af. Også musik jeg aldrig selv ville ha fundet på at synge, som giver nye vinkler på min stemme og udtrykket. Jeg oplever Ane som grundig, fleksibel og lyttende og der bliver grinet en del !"
Geert Borch


"Ane er så prof for hun ved bare hvad hun har med at gøre. Jeg har lært rigtig meget hos hende- ikke mindst at synge! men også hvordan man skal passe på sin stemme. At blive undervist hos Ane er en ren fornøjelse, og man går fra undervisningen med et smil og en glad sang på læben hver gang.SUPER!!!"
Nanna Mathilde Bjelka


"Der er sket ufatteligt meget med min stemme. Bare efter de første sangtimer kunne jeg dårlig nok kende mig selv på hjemme- indspilningerne ! Ane har en stor viden omkring stemmeteknik på en meget musikalsk og inspirerende måde. Min stemme er blevet mere klangfuld, jeg kan synge meget mere dynamisk og bliver ikke mere hæs. Opvarmning og stemmetræningen er behagelig og nem at gå til, og det gør det meget nemmere at synge. Både åndedrætsøvelserne og styrketræningen af diverse muskler jeg ikke anede man brugte i sang - og spøjse lyde, der hjælper en til at få en bedre klang. Kort sagt - hun har en masse metoder der har gavnet min sang meget. Jeg bestemmer stort set selv repertoiret og har arbejdet med mine egne kompositioner. Ikke kun for di man bliver bedre til at fortolke dem, men også fordi man får set sin egen musik fra en interessant vinkel.
Daniel Østergaard - sanger, sangskriver. 
Ane Ramløse • Tjørnevænget 43 • 2800 Lyngby • tlf.+45 2993 1936